siesta-iamnurullah
siesta-iamnurullah

Siesta Nedir?

Siesta nedir? öğle uykusunun yararları siesta anlamca bakıldığından öğle vakitlerinde dinlenme, uyuma anlamı taşımaktadır.

Özellikle bu kavram latin kültüründe yerini almıştır. erken uyanan metabolizma öğle zamanlarına denk fizik ve zihin olarak oldukça çalışır bundan dolayı siesta yapmanın birçok faydası bulunmaktadır. Bu yüzden öğle vaktinde uyku iyi gelecektir. Özellikle daha verimli bir çalışma sağlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Ne yazık ki bizim kültürümüze bu pek işlemiş diyemeyiz.

siesta-nedir-iamnurullah
siesta-nedir-iamnurullah

Siestanın Önemi Nedir?

Siestanın önemi nedir? pek çok güney amerika bölgesi siesta uygulamaktadır. siesta özellikle sıcak ülkeler için çok doğru bir uygulamadır. öğle saatlerinde yaşanılan stres ve yorgunluğu atmak çok iyi gelir. Bu yüzden bazı işyerleri siesta uygulamaktadır.

Öğle Uykusunun Yararları

Öğle uykusunun yararları öğle uykusunun vücuda birçok faydası bulunur. Özellikle gece uykusunu iyi almış kişiler öğle vakitlerinde uyuduklarında daha performanslı olurlar. Örneğin

Advertisement
  • Daha iyi odaklan siesta uykusu odaklanmayı arttırır.
  • Daha iyi performans özellikle spor ve vücut geliştirme yapanlar siesta uygulamalıdır.
  • Fizik ve beyin açısından oldukça fayda sağlar.
  • Stresi azaltmaya yardımcı olur.
  • Daha mutlu yaşam için önemlidir.

Öğle Uykusuna Kimlerin İhtiyacı Var?

İmkanı olan herkesin öğle uykusuna yatması vücut bakımından oldukça fayda sağlar. ama özellikle çocukların öğle saatlerinde uykuya ihtiyaçları vardır. Bu yüzden kreş veya anaokulu gibi kurumlar öğle vaktinde uyku uygulamaktadırlar.

Siesta (Öğle Uykusu) Süresi Ne Kadar Olmalı?

Çocuklar için siesta uyku süresi 1-2 saat olabilmektedir. yetişkinler için bu süre 30-40 dakika olabilmektedir.

siestanin-onemi-nedir-iamnurullah
siestanin-onemi-nedir-iamnurullah

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim diğer blog yazılarımı incelemeyi unutmayın ve ÇALIŞMAYA DEVAM ET kimse seni durduramaz.

Advertisement

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Girin
Lütfen Adınızı Girin