Horlama Neden Olur?
Horlama neden olur? nasıl engellenir? Horlama gürültüsü hava akışının boğaz ve burun bölgesinden iyi şekilde geçmemesinden oluşur. uyku anında damak gevşemesi, solunum yolu daralması ve hava geçişi titreşim dalga oluşturarak horlamamıza neden olmaktadır.
Eşini rahatsız edici şekilde horlayarak rahatsız eden kısım genel olarak erkekler görünür ama unutulmamalıdır ki kadınlarda horlayabilir.
Uzun süreli ve yüksek sesli horlama sadece yakınındaki eşi arkadaşı gibi kişilerin dışından komşularını bile rahatsız edebilir.
Hastalık Belirtisi Olabilir
Horlamanın aslında zararsız olarak görülmemesi gerekir ama genel olarak bakıldığı zaman horlamayı takmayarak oluşabilecek hastalıkları ve durumları düşünmeyecektir. ama unutulmamalıdır ki hastalık habercisi olma olasılığı yüksektir horlama durumunuz varsa bir doktora danışmanızı tavsiye ederim.
Horlama Neden Olur?
Horlama neden olur? horlamanın oluşabileceği nedenleri listelenmiş halde sıraladım.
- Şişmanlık
- Yumuşak damak ve küçük dil
- Burun tıkanıklığı
- Uykuyu derinleştirici ilaçlar kullanımı
- Yoğun dumana maruz kalmak
- Reflü
Uyku Kalitesini Bozar
Horlayan kişinin uyku düzeni pek olumlu kurulamaz horlayan kişinin titreşim, ses nedenleri yüzünden uykuları kalitesiz olur derin uykuya dalmaları da pek mümkün değildir. bazı araştırmalara göre duyma yeteneklerinin de azaldığı görülmüştür. sırtüstü yatmak horlamayı arttırabilir iyi bir uyku şekline bürünebilir veya uzmanlardan konu ile ilgili yardım alabilirsiniz.
Horlama Nasıl Engellenir?
Horlama nasıl engellenir? horlamaya engel olmak için sizlere birkaç tane yollardan bahsettim.
- Akşam yediğiniz yemeklerin hafif olması önemlidir.
- Fazla kilolu olmamak horlamayı engellemeye yardımcıdır.
- Burnunuz tıkalıyken uyumamak burun tıkanıklığını gidermek.
- Yatmaya yakın geç saatlerde yemek yememek.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim diğer blog yazılarımı incelemeyi unutmayın ve ÇALIŞMAYA DEVAM ET kimse seni soğutamaz.