egzersiz-ve-tekrar-iamnurullah
egzersiz-ve-tekrar-iamnurullah

Egzersiz Ve Tekrar Sayısı Kaç Olmalıdır?

Egzersiz ve tekrar sayısı kaç olmalıdır? nasıl ayarlanır? Vücut geliştirmeye başladığımızda en önemli konulardan biride set ve tekrarlardır. vücudumuzu geliştirmek daha iyi ve sağlam bir vücuda kavuşmamız için yapılan antrenmanların set aralıkları ağırlığa göre set sayıları kesinlikle fazlasıyla önem taşımaktadır. ve tabi hedefinizi kesinlikle çok önemli çizdiğiniz yolda fazla kilo vermek mi yoksa daha fazla kas kütlesine kavuşmak mı bunu iyi bilmeniz gerekmektedir.

1 RM Nedir?

1RM anlamında yatan hedeflerimize yönelik antrenman programlarında programlanmış önemli bir kavramdır. 1RM demek kaldırabileceğimiz en yüksek ağırlık demektir.

Set Arası Süre

Kuvvet, dayanıklılık ve ağırlığa göre set aralık sürenizi en iyi ve doğru şekilde ayarlamanız gerekmektedir. bazı antrenmanlara göre süreler değişiklik göstermektedir fazla beklemek veya az beklemek çok iyi sonuçlar getirmeyecektir.

Advertisement
egzersiz-ve-tekrar-sayisi-iamnurullah
egzersiz-ve-tekrar-sayisi-iamnurullah

Dayanıklılık Çalışması

Kas dayanıklılığı için yapılan çalışmalarda setler arasındaki uygun dinlenme süreleri 45 saniye 2 dakika aralığıdır. kaslarda en fazla yorgunluğa neden olan en önemli faktör laktik asit birimidir.

Kuvvet Çalışması

Amacımız saf kuvvet elde etmekse ve ağırlığınızı düşük tekrarlı yüksek ağırlıklarla çalışıyorsanız her set arasında 3-5 dakika dinlenmeniz gerekmektedir.

Set Sayısı

Antrenmanda çalıştığımız her set kaslarımızın uğradığı mikro-travmayı arttırır. ne kadar çok set yaparsam o kadar çok hipertrofi olurum diye düşünürsünüz fakat vücudun yeni protein sentezlemek için sadece belli oranda enerjisi bulunmaktadır. mümkün olduğunca en az madde ve enzim kaybıyla en fazla büyümeyi yapmamız hedeflememiz gerekmektedir.

1egzersiz-ve-tekrar-sayisi-iamnurullah
1egzersiz-ve-tekrar-sayisi-iamnurullah

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim diğer blog yazılarımı incelemeyi unutmayın ve ÇALIŞMAYA DEVAM ET kimse seni durduramaz

Advertisement

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Girin
Lütfen Adınızı Girin